lørdag 21. juni 2008

Sjøkreps

Fikk 2 kreps av Jorunn. Det ble til tre ulike retter:



Rett 1: Gratinert kreps med urtesmør. (etter Bent Stiansen)

Smør, chilli, masse ulike urter, saften av en halv sitron. Alt blandes og smøres på krepsen som er delt i to. (fjern paven)
  • Stekes i ovnen under grill på 260 grader i 5 min.

  • Smakte utrolig godt.



Rett 2: Kreps med tomat, basillikum og lime. (etter Trond Moi)


  • Stek den delte krepsen i pannen med smør og hvitløk med kjøttsiden ned.

  • Ha på finhakkede klasetomat, basillikum og saften av en lime.


Rett 3: Sjøkreps suppe. (etter eget hode)

  • Fres skallet fra krepsene i de to andre rettene i en stor panne sammen med hakket sjalottløk og hvitløk.

  • Bland inn en ss tomatpurre

  • Hell på hvitvin, eplesider og fiskekraft,- kok ned.

  • Knus skalla godt, ha på litt gurkemeie for fargens skyld

  • Sil suppen, rør inn litt smør, smak til med salt og pepper

  • Ha i noe finhakkede tomater og urter

  • Serveres med melkeskum.

  • Smakte utrolig godt dette også

Ingen kommentarer: